Förra gången Internetworld skrev om Icakuriren.se var omdömet nedslående. ”Gammalt utseende, dålig presentation, oinspirerande”, fastslog testarna av Sveriges matsajter.

– Nej, det är inte mycket att säga om det. Vi var precis i slutfasen av vårt stora webbprojekt. Nu har vi förändrat både design, koncept och teknisk plattform, säger webbredaktören Susanna Hedengren.

I en enkät lät man besökarna berätta vad de tyckte om sajten. Och många svarade att det var möjligheten att själva medverka som saknades mest.

– När vi haft artiklar i tidningen om bloggande har vi blivit nermejlade av folk som vill börja. Problemet har varit att de inte känt sig hemma någonstans. Men på Icakuriren känns det tryggt.

Nya Icakuriren.se innehåller därför ett bloggverktyg. Såväl kända som okända människor skriver om sin vardag. De flesta är över fyrtio år gamla, och inläggen berör såväl brödrecept som Twitter.

Förhoppningen är att bli den självklara samlingsplatsen för seniorbloggar.

– Läsarna har varit positiva. Många har tyckt om att man kan interagera med varandra och redaktionen, men också att sajten ser attraktiv och modern ut. Men vi har också fått höra från en del trogna besökare att de inte känner att de hittar rätt.

De har ändå en hel del att se fram emot, tycker hon. Sajtens receptdatabas innehåller 8 800 recept, samtliga provlagade av Icakuriren. Inom några veckors tid kommer man även att bjuda in läsarna till att lägga till sina egna favoritrecept.

Bland inspirationskällorna till den nya hemsidan lyfter Susanna Hedengren fram Kamratposten och Facebook, för deras interaktivitet. Men man har också spanat in matsajter som kommit i nya versioner.

– Vi har tittat ganska brett, konstaterar hon.

I samband med relanseringen har man bytt CMS till EPiServer CMS 5 R2 från Citrix Headline. Arbetet med koncept och design har webbyrån Dropit stått för och it-lösningen är signerad Internetfabriken.

Icakuriren.se har funnits på nätet sedan 1996. Den förra versionen lanserades 2003, och hängde alltså med i sex år. Sajten har drygt 100 000 besökare i veckan.