– Det är en entreprenöriell femkamp med olika grenar som går av stapeln på fem olika platser i Göteborg. De medverkande kommer att få tävla i till exempel produktutveckling, marknadsföring och säljteknik.

Varför gör du det här?
– Det finns så mycket tävlingar som går ut på att man ska kläcka de här fantastiska idéerna, men de flesta företag har inte de här fantastiska idéerna, utan företagande handlar om människor som bestämmer sig för att ta tag i sina idéer, oavsett vad det är. Jag vill lyfta fram vad det är för egenskaper och kunskaper man behöver för att lyckas som entreprenör.

Vad är det för egenskaper då?
– Jag kan inte säga allt här nu, för mycket bygger på att de medverkande inte vet vad de kommer att testas på. Men man måste till exempel ha drivkraft, man måste kunna presentera och funka väl i en grupp och kunna hantera oväntade förändringar. Allting kommer att vara lite kryddat med galenskap.

Ni ska också direktsända hela tävlingen?
– Varje lag har med sig en kamera, och vi kommer att direktsända det på nätet. Sen har vi även ett öppet evenemang där allmänheten är välkommen. I Arkaden i centrala Göteborg har vi runt lunch en säljstafett som går där.

Är det första gången du gör det här?
– Jag startade det i Chicago för två år sedan, men då i mycket mindre skala. Det var en studenttävling jag gjorde under min tid som student där. Sen började jag pusha för att göra det här i Göteborg och efter mycket kämpande fick jag finansiering via Västra Götalandsregionen och Idéfestivalen.

Vad hoppas du att tävlingen ska leda till?
– Syftet är en attitydförändring, jag skulle vilja se att fler upppmärksammar entreprenörskap. Inte som det magiska, som jag i och för sig tycker att det är, utan som ett karriärval. Fler studenter ska börja drömma om att "när jag slutar skolan, ska jag starta eget och göra min grej".