IDG Medlem
Här har vi samlat allt som gäller ditt medlemskap
Stäng
1/19 Fredrik Rahme, vd för Colt Telecom i Sverige var på seminariet med kollegan Ulrika Cederström, försäljningschef i Danmark och Sverige. " Vi är i startgroparna för att också kunna erbjuda tjänster inom cloud", säger Ulrika Cederström. "Vi kan lösa säkerhetstänket också i och med att vi har egna fibernät", hävdar Fredrik Rahme.
2/19 Berndt Norrby är säljchef på Interoute och Kaj Johnson är CIO för Rezidor Hotel Group i Sverige. "Man får perspektiv på vad olika företag tänker", säger Berndt Norrby om seminariet. "När jag kommer tillbaka till jobbet så ska vi börja titta på hur vi kan utnyttja den här typen av tänk.", säger Kaj Johnson.
3/19 Mingel i lokalerna på Operaterassen i Operahuset.
4/19 Magnus Höij, chefredaktör på Internetworld, gav publiken 10 argument till ledningen för implementera cloud computing.
5/19 Hans Werner, vd för Radar Group, sa att "cloud är ett djärvt försök att lansera något vi redan känner till". I grunden bygger det på det vi tidigare kallade SOA, virtualisering och klienter.
6/19 Måns Adler, entreprenör och en av grundarna till livevideotjänsten Bambuser, kom som en frisk fläkt och konstaterade att han aldrig ens hade funderat på att det kallades molnet. För honom var webbaserade tjänster en självklarhet när han startade företag.
7/19 Publiken lyssnade uppmärksamt.
8/19 Måns Adler från Bambuser, Dennis Jansson, CSO på Lantmännen, David Craelius, CIO på Nordnet och Magnus Ingvarsson, grundare till Projectplace samlades i en paneldebatt.
9/19 Oscar Axelsson jobbar med produkter på Datscha som gör webbaserade värderingsystem för fastighetsbranschen, här tillsammans med Gunnar Ågren med det egna konsultbolaget Trusted.
10/19 Internetworld anordnade seminariet tillsammans med IDG-tidningen CIO och här frågar CIOs chefredaktör Alexandra Heymowska ut Dennis Jansson, CSO på Lantmännen.
11/19 Pia Hofstedt, CIO på Scandic, berättade om hur de har testat Microsoft Sharepoint på företaget. Nu följer en utvärdering och ett beslut om ja eller nej till att implementera det i verksamheten.
12/19 Ulf Sandström (vänster) är ansvarig för outsourcing på CDC Software som sköter drift för sina kunder, här tillsammans med Anders Skällermo, konsult med det egna företaget Skaite Datakonsult, som är uthyrd till Tieto och Johan Rockström, financial advisor på Humankapital.
13/19 Razvan Nutu, it-chef på kyrkoförvaltningen i Göteborg och CIOs chefredaktör Alexandra Heymowska.
14/19 Fredrik Lundholm, CIO på Qbranch som var med bland utställarna och Pia Hofstedt, CIO på Scandic, som var en av talarna på seminariet.
15/19 Jesper Ritsmer Stormholt, Territory manager Nordic for Enterprise på Google, pratade om deras tjänster i molnet. "Molnet förändrar sättet vi använder internet på. Era nya anställda är molnet-generationen."
16/19 Paneldebatt med David Craelius, CIO på Nordnet, Hans Werner, vd på Radar Group, Dennis Jansson, CSO på Lantmännen och Pia Hofstedt, CIO på Scandic. Internetworlds chefredaktör Magnus Höij modererar.
17/19 Mingellunch.
18/19 Rundabordsdiskussion över en bit mat.
19/19 Utsikt från Operaterassen ut över inloppet och de mörka molnen över Stockholm.

Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65 106 78 Stockholm Tel: 08-453 60 00

Sajter om it & teknik

  • CIO SwedenIt-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
  • Computer SwedenDagliga nyheter om it, telekom och affärer.
  • IDG.seDe viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
  • M3Sveriges prylsajt.
  • MacWorldAllt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
  • PC för AllaSveriges största och mest lästa datortidning.
  • SmartworldDin guide till det smarta hemmet.
  • TechWorldFör it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
  • Topp100Sveriges bästa sajter och nättjänster.
Stäng