Tomas Wennström, webbentreprenör och arrangör av Sweden Social Web Camp.

– Det började med att jag postade en idé på min och Kristin Heinonens blogg Whatsnext.se , om att det skulle vara kul att ses en helg i sommar och prata sociala medier över en kall öl. Tanken var att kanske 10 personer skulle nappa, men gensvaret blev enormt. Inom några dagar hade flera hundra personer sagt att de ville vara med.

Var äger campet rum?
– På Tjärö, i Blekinge skärgård. Här finns ett vandrarhem och campingplatser som nu är helt fullbokade, så man kan säga att vi har en hel ö för oss själva.

Hur många kommer?
– Vi blir 280 glada webbcampare, det är en väldigt kul mix av bloggare, IT-utvecklare, webbentrepenörer och mediefolk.

Vad är syftet med campet?
– Att träffas och prata om framtiden för det sociala nätet och vad det innebär ur en mängd olika aspekter - hur påverkar det vår vardag, hur vi delar information, hur vi lär oss saker, hur vi utvecklar ny teknik. Och självklart är det sociala viktiga, att lära känna nya människor eller träffa de där personerna som man har kontakt med på Twitter dagligen men man aldrig sett IRL. Det ska bli otroligt kul!

Vad är upplägget för helgen?
– Detta är en unconference, så det är deltagarna som bestämmer innehållet. Alla som vill får sätta upp en session om något de vill tala om, det kan vara allt från webbutveckling till hur man kan använda sociala medier i undervisning. Redan innan vi börjat finns det ett trettiotal sessions bokade.

Den stora frågan är, funkar uppkopplingen på ön?
– Ja! Vi har nät ut till ön och bygger i detta nu upp wifi-nätverket. Just nu drar vi kabel till ladan, och nästa steg är hänga upp en sladd från receptionen till den stora eken och sen vidare till kiosken. Tyvärr funkar vara två av de tre adsl-uppkopplingarna vi beställt, så det kommer bara att bli 2x2 Mbit, men har man valt en robinson cruse-ö, så har man.

Vilka saknas på campet?
– Oj, svår fråga. Det kommer oerhört mycket intressant folk, så just nu känns det som att alla kommer!

____________________________________
Följ camparna på Twitter!