– Det skrevs ju en hel del om Comhem på internet, så då kändes det rimligt att vi också skulle vara där och bemöta, säger Samuel Garlöv.

I dagsläget har Comhem flera kanaler för sociala medier, däribland Twitter och Youtube. Dessutom håller Samuel Garlöv koll på bloggar och liknande där Comhem nämns eller diksuteras

– Jag ser Twitter som ett utmärkt verktyg för kunddialog. Det är lätt att nå ut till många, eftersom våra Tweets är publika.

Idag följer drygt 600 personer Comhems Twitterkanal, en ganska liten del av företagets kunder.

– I USA är situationen annorlunda. Där twittrar många stora företag, där twittrar presidenten.

Samuel Garlöv började twittra professionellt i maj i år. Några dagar senare slog ett åskväder ut Comhems sändningar.

– Comhem gick ner mitt under Champoins Leaguefinalen. Då satt jag och läste vad folk skrev och bemötte det via Twitter, det var väldigt lärorikt.

I sitt arbete med Twitter använder Samuel Garlöv sitt riktiga namn:

– Vi tycker att det är viktigt att vara väldigt öppna med vem som är avsändaren. Därför har jag mitt namn och min e-mejl ute. Det blir mycket personligare. Sen är det kul när folk börjar referera till "Samuel på Comhem" i sina inlägg.

I sitt arbete söker Samuel Garlöv också på Twitter och Twingly för att se vad som skrivs om företaget.

– Vi vill veta vad folk säger, de kanske inte ens vet om att vi twittrar, men genom de här kanalerna kan vi ta reda på om de har några problem och vad vi kan göra.

– Det är viktigt att lyssna och sträcka ut en hjälpande hand. Sen ska man inte vara rädd för att folk är arga, det har man ju rätt att vara om något inte funkar

Samuel Garlöw listar Comhems syften med att använda Twitter.

  • Vi bygger relationer
  • Gestaltar våra kärnvärden
  • Effektivt i kris
  • Bra för omvärldsbevakning
  • Stärker varumärket

– Vi ser detta som ett komplement till vår övriga kundservice, inte ett ställe där vi pumpar ut reklambudskap. Det var inte syftet när vi startade det.

– Det är användarna som bestämmer hur vi kommer att använda sociala medier framöver. Vi har hållit på med detta i ett halvår, nu är det snart dags att utvärdera det, säger Samuel Garlöw.