– Idag är det mycket rigg och tricks med allt. Nu har vi fått all läsk, all energidryck, allt godis och all frukt på plats.

– Vi håller ju till på Munktell Science Park, där vi kommer att vara i en gammal industribyggnad. Det var faktiskt där det första svenska ångloket byggdes. I lokalen finns ett öppet torg där vi ställt ut godiset och maten, så att folk kommer ut ur sina rum och träffas. Här kommer det att vara happenings och imorgon bitti klockan sju blir det obligatorisk yoga.

– Sen har vi gjort i ordning logerna, rummen där de olika lagen kommer att hålla till.

Vad hoppas du ska blir resultatet av 24 Hour Sörmland?

– Jag hoppas att det kommer ut något oväntat. Man kanske går in i projektet med en idé, men kommer ut med något helt annat.

– Vissa har anmält sig med bara en idé och kan inget om programmering och tvärtom, det finns de som bara kan programmering. Under förmötena till campet har vi pusslat ihop folk till olika lag. Vissa har inte träffats förut utan kommer att ses första gången imorgon. Dessutom är det en väldig spridning på folk, både unga och äldre, tjejer och killar.

Varför håller ni till i Sörmland?

– Vi har bjudit in folk från hela landet, men en i varje lag är sörmlänning. Så det är för fler än de som bor här. I Sörmland har vi ett så bra regionförbund som tycker att entreprenörskap är viktigt och vågar testa nya grejer. När de hörde om Ted Valentins grej (24 Hour Business Camp) tyckte de att det var jättekul.

Vilken typ av tjänster kommer det att bli?

– Alla möjliga. Det finns planer på att göra tjänster om väder och turism och miljövård. Det är såna idéer som lagen anmält sig med, men det färdiga resultatet kan bli helt annorlunda.

Hur kommer läget vara på natten mellan fredag och lördag?

– Jag tror alla kommer att sitta och knacka kod febrilt.

– Vi har ju en blogg som heter 24hoursormland, där kommer det hela tiden ska postas inlägg om vad som händer under hela dygnet. Där finns också en bikthörna, som i ”Expedition Robinson” där deltagarna kan spela in sina ”bikter” med webbkamera och lägga upp.

Kommer deltagarna att sova någonting på natten?

– Nej det tror jag inte. Men de kan sträcka ut sig och vila om de vill, vi har ett mysrum dit man kan gå.