– Den största utmaningen är att få alla delarna att gå ihop och resultera i en användarvänlig, men också snygg sajt. Just den grafiska formen tycker jag är viktig.

– Vi är ett litet parti med begränsade resurser. Vi har inte råd att ta in konsulter utan försöker använda oss av kompetens som finns inom organisationen, säger Josefin Morge som förutom att uppdatera och sköta den visuella delen av sajten också bidrar med att skriva texter, fota och illustrera till webbplasten.

Hon har en bakgrund som grafisk designer och konstnär, och i sitt nuvarande arbete använder hon sig av formtänkandet för att göra sajten användarvänlig och överblickbar.

– Många besökare är elever på mellan- och högstadiet som gör skolarbeten, de måste kunna hitta svar på sina frågor. Journalister vill hitta bilder, uttalanden och motioner. Sen kommer många politiskt intresserade och dem vill vi kunna fånga upp och engagera via sajten.
Målet är att sajten ska locka fler att engagera sig i Vänsterpartiet.

– När man kommer till oss på sajten ska det kännas kul. Inte ”Tjihoo vad roligt!”, men det ska vara positivt. De som kommer hit har åsikter, det ska vi ta tillvara. Jag tänker att sajten ska fungera som en aktivistmaskin.

För tillfället arbetar Josefin Morge med planering av sajtens ”ansiktslyft”, innan nästa års val ska utseendet snyggas till. Dessutom finns planer på att lägga till ett antal nya funktioner för sociala medier, något som dock måste vara noga genomtänkt:
– Problemet för många hemsidor idag är att ambitionen är skyhög, men man kanske inte har möjlighet att sköta allt - det finns hur många funktioner som helst. Då är vi tillbaka vid frågan om användarvänlighet: Hur funkar funktionerna för besökaren?”

Fakta

Yrke: Webbredaktör på Vänsterpartiet sedan 2008, medlem i Ung Vänster ”sen hur länge som helst”.

Bästa yrkesrelaterade erfarenhet: Att jag behållit mitt formtänkande och fortfarande kan se saker utifrån, det är lätt att det blir för internt.

Bakgrund: Grafisk design-utbildning från amerikanska School of Visual Arts och Parson’s School of Design, före detta kampsportare, flygvärdinna, krishanteringsinstruktör och den första kabinavdelningschefen på flygbolaget Airexpress.

Viktigaste it-politiska frågan:
Fildelningsdebatten. Vi har precis lämnat förslag om att skapa digitala bibliotek, som jag hoppas går igenom. Och integritet på nätet, de frågorna hör ju ihop.