– Det börjar bli pirrigt. Jag har lite resfeber, det är viktigt att ha med sig allt som behövs, jag kan ju inte åka hem om jag glömmer något.

– Vi tar båten ut till Hasseludden idag, sen är det middag med mingel och sponsorerna presenterar sig. Imorgon klockan 12 kör vi igång och bygger tjänsterna. Nytt för i år är att alla som deltagit kommer att få en minut på sig att presentera sitt projekt på fredag, efter att vi gått i mål.

Har du sett någon trend bland tjänsterna som lagen ska bygga?

– Inte som jag har märkt. Det är ganska stor spriding på idéerna och många påhittiga grejer. Vi hade en idé om att ha api-tema, några ska göra det, men långt ifrån alla.

Är det något av förslagen som du tycker är extra kul?

– Folksomvet.se tycker jag är kul. Tanken är att man ska kunna ringa till folk som vet. Om man undrar till exempel: ”Hur gör jag för att göra mig av med ett badkar?”, ska du kunna ringa till någon som kan berätta det för dig, frågorna ska kunna handla om vad som helst.

– En annan rolig tjänst är Radioboxen.se. Där ska man kunna diskutera radioprogram i realtid. Det är en del av en rolig utveckling som vi går mot, där media demokratiseras mer och mer. De klassiska aktörerna har inte längre monopolet på vad som sägs.

– Alla tjänsterna är spännande. Sen tycker jag att idéerna är viktiga, men genomförandet är ännu viktigare. Man kan ha en spännande idé och inte genomföra den bra, men man kan också ta en konventionell idé och göra den på ett helt nytt sätt.

I din bloggpost på Mindpark kallar du 24 hour business camp för ”det lilla monstret”, är det ett monster?

– Nu är det väl ett ganska tyglat monster, nu har mönstret för eventet satt sig. Förut stack arrangemanget iväg åt en massa olika håll.

– I år har vi bara fört in några förbättringar som folk önskade sig tidigare, till exempel chansen att presentera sin tjänst efter campet och att vi ska servera öl på båten ut. Om man trycker ihop 120 programmerare på en båt kan man behöva en öl för att komma igång att prata.
.
Kommer ni att komma i säng i tid inatt?

– Målsättningen är att alla ska sova så mycket som de behöver. Förra året sov jag inte eftersom jag var tvungen att vara uppe och fixa nätet som gick ner

Men nu finns det nätverk?

– Den här gången har vi haft mer koll, både Telia och Hasseludden är bättre förberedda. Det kommer att finnas, men frågan är hur bra det kommer att funka. Så det är ett orosmoment, visst.


Läs mer om lagen som deltar här