• Positivt: Mycket bra struktur och navigation. Enkel och ren grafisk lösning. Omfattande finansiell information.
  • Negativt: I torraste laget. För att prenumerera på nyheter måste vi registrera ett konto.

Det här är, tillsammans med Astra Zeneca, den sajt som känns mest modern. På Investors förstasida dominerar ett slags bildspel samtidigt som man lyckats med en design som är både överskådlig och fokuserad. När man börjar navigera runt på webbplatsen känns den dock snabbt ganska trist. Det är inget fel på informationsmängden och presentationen är helt okej, men det är en smula torrt.

Menyer och navigation fungerar mycket bra. Det är enkelt rent grafiskt och lätt att använda. Inne på de olika undersidorna bidrar typografin till tydligheten. Också här är det väldigt enkelt gjort med en grad för brödtext och en för rubriker, men det är högst funktionellt.

Den finansiella informationen är omfattande, som sig bör. Karriärsavdelningen med information riktad till den som är intresserad av att jobba på Investor är dock i tunnaste laget och känns inte särskilt lockande.

Funktionerna på sajten är basala. För att kunna prenumerera på pressmeddelanden måste vi först registrera oss och skapa ett konto. Varför inte skapa ett enkelt rss-flöde istället?
Ett plus vill vi dela ut för att man valt att webbsända presentationerna av kvartalsrapporter och dylikt. Samtidigt måste vi dock ge Investor ett litet minus för att man valt Windows Media som leveransmetod. Det finns smartare lösningar som fungerar bättre för alla mottagarplattformar idag.

Betyg: 7 av 10

www.investorab.se