– För att inspirera och uppmuntra. Jag vill lyfta fram att alla kan vara entreprenörer på ett eller annat sätt. Gästbloggarna kommer från olika bakgrunder och arbetar inom olika områden, alla ska kunna ska kunna känna igen sig i deras erfarenheter.

– Entreprenörskap är ju ett ord som används hur som helst, framförallt i media. I kalendern vill jag också ta upp diskussionen om vad det egentligen betyder. Bloggarna kan ge sin syn på frågan utifrån sina erfarenheter. Det pratas ofta om idéer och de är viktiga, men människorna bakom idéerna är också viktiga.

Hur fick du idén?

– Jo, jag brukar läsa bloggar och där brukar det finnas gästbloggare, så jag tänkte att jag skulle ta in gäster till min blogg Entreprenörsstudenten. Sen kom jag på att det är jul snart. Då kunde man göra mer av ett event av det, där skribenterna delar med sig av sina tankar och känslor fram till jul.

– Man tar två saker, en blogg och ett pågående event och skapat något av det. Det är det som är entreprenörsförmåga.

Hur du fick tag på entreprenörerna?
– Jag mejlade helt enkelt och frågade dem. Jag förklarade bakgrunden till projektet och varför jag ville ha med just dem.

Är det någon du tycker är extra spännande?
– Självklart är det Signhild Arnegård Hansen, som är ordförande för Svenskt Näringsliv och som startade Svenska lantchips. Hon är verkligen en förebild, hon har lyckats bygga upp ett företag och har blivit chef över cheferna. För mig, en ung tjej med ambitioner, som ofta tänker, ”hur kommer det här att gå?” så har hon visat att man kan starta både familj och företag, det går.

I ditt pressmeddelande presenteras bloggarna som ”jämställdhetsentreprenör”, ”samhällsentreprenör”och ”superentreprenör”, vem har kommit på de titlarna?
– Det är jag som har bestämt, utifrån vad jag tycker passar in och än så länge har alla hållit med om namnen. Jag ville visa på hur många sorters entreprenörer som finns.

Vad är en superentreprenör?

– En som tar varenda möjlighet som ges och gör något av det, tycker jag.

Vilken julklapp vill du ge till entreprenörer?

– Jag vill ge dem inspiration. Min kalender blir en julklapp, där kan de hitta inspiration och känna igen sig.

Besök bloggkalendern här