Maria Richardsson, vd på Signerat.se, har lång erfarenhet inom webb innan hon våren 2008 startade designmarknaden Signerat tillsammans med Anna Tiles.

”Jag startade Signerat.se våren 2008 tillsammans med Anna Tiles för att hjälpa formgivare att sälja sina produkter på nätet. Vi såg ett behov av en marknadsplats för formgivare. Jag har sett att många formgivare själva testar att sälja sina produkter på nätet. Jag ser också att inredningsbloggar som hittat sin publik startar e-handel för att kunna tjäna pengar på sin hobby. De går från bloggare till e-handlare.

Trenden är att fler och fler som vill göra något med sitt intresse startar e-handel. Det är väldigt enkelt att starta e-handel idag. Tekniken har utvecklats och idag finns det flera färdiga e-handelsplattformar att hyra som gör det enkelt att prova på.

Men även om det är lätt att komma igång med de första stegen är det desto svårare att driva trafik och sköta logistiken. Det gäller att veta vem som är ens kunder och hur man hittar dem. Därför kommer många designers som prövat på att driva egen e-handel till oss efter ett tag.”