”När kunder som idag nöjer sig med att researcha på nätet inför köp även genomför transaktionen på nätet kommer den fysiska handeln att tappa marknadsandelar till internethandeln i allt snabbare takt. Det gäller inte bara hemelektronik, utan allt från inredning och sportartiklar till byggmaterial och hem och trädgårdsprodukter.

Idag lockar den fysiska handeln en stor andel kunder som lägger mycket tid på informationsinsamling på nätet, men som tycker det känns otryggt att göra själva köpet på nätet. Vi kallar dem robbis:ar – Research Online But Buys in Store. Men ökad tidsbrist, otillräckligt utbud på mindre orter samt ett större miljötänk kommer att gagna näthandeln och skapa fler storkunder som både söker och handlar det mesta över nätet.

Certifieringar som Trygg E-handel öppnar dörren för säkrare köp, samtidigt som det skapar tydligare och enklare riktlinjer för hur e-handlarna ska bli än mer konsumentorienterade. Något som gagnar alla i branschen. De fysiska butiker som kommer klara sig bäst är de som förstått hur de ska integrera sin fysiska närvaro med sin onlineverksamhet.”