– Det började med att vi använde oss av ”storytelling” inom företaget, säger Åsa Holmqvist, webbmaster och marknadsassistent på SCA i Mariestad.

Det kunde till exempel vara att en säljare berättar om erfarenheter de fått i sitt arbete. En skådespelare läste in historien och en animatör gjorde en flash-film till inläsningen som säljavdelningen fick ta del av.

– Vi har säljare som jobbat inom företaget i 40 år och sitter med en massa kunskap som kan vara svår att föra vidare, säger hon.
Eftersom filmerna fungerade bra internt tog hon och hennes kollegor beslutet att börja använda filmklipp på företagets sajt. Där finns idag bland annat filmer om återvinning av förpackningar och klipp från mässor där SCA deltagit.

– Jag tycker att i en värld där produkter och tjänster blir alltmer lika varandra, måste man hitta någonting som skiljer en ifrån de andra företagen. Det som kan särskilja är människorna som finns i företaget, det är de som gör skillnad.

– Även om våra kunder är företag så är vi ju alla människor. Med film blir det tydligt att det finns en riktig människa som avsändare också.

Just att försäljningen sker till andra företag påverkar också hur de använder sig av e-handel. Åsa Holmqvist arbetar mot medelstora och större företag som beställer skräddarsydda leveranser av olika typer av förpackningar. Den här gruppen använder sig oftast inte av e-handelns möjligheter.

– Beteendet varierar mellan kunderna. Stora företag lägger större ordrar, som ofta förnyas rullande. Mindre kunder lägger mindre ordrar och är mer benägna att använda internet.

E-handelns del av försäljningen har ökat under de snart tio år som Åsa Holmqvist arbetat på SCA. Fast utvecklingen ser annorlunda ut, jämfört med e-handel hos de företag som riktar sig till privatpersoner.

– Vi diskuterar sociala medier, men i och med att vi är ett B2B-företag känner jag att man får vara lite mer försiktig. Man måste fråga sig: Hur kan det här vara viktigt för vår typ av kunder? Varför ska vi synas på till exempel Facebook? För vår bransch känns det fortfarande som om Facebook gäller privatpersoner.

Fakta

Är: Marknadsassistent och webbmaster på SCA sedan 2000.
Bakgrund: Studerat på informationsprogrammet, Karlstad Universitet, marknadsassistent på Jede.
Bästa yrkesrelaterade erfarenhet: De gånger som man ställts inför en ny uppgift eller utmaning och tänker: Herregud hur ska det här gå? Men så löser sig saker. Med rätt föreberedelser fixar sig det mesta. Största skillnaden mellan e-handel B2B och e-handel B2C: Det jag tänker direkt på är att det kan vara lättare att knyta en privatperson till sig, till exempel genom sociala medier eller event.