Egentligen är det generellt sett galet billigt att köpa både domännamn och webbhotellsplats så därför borde man nästan inte behöva bry sig om priserna, men det finns ändå vissa som inte följer den generella mallen och som kör med näst intill ockerpriser. Internet.se är ett skräckexempel i sammanhanget och då framförallt om man tittar på enbart själva domänkostnaden som ligger på ofattbara 1 070 kronor varav 950 spänn i registreringsavgift. De är dessutom inte helt ärliga med sina priser. Vid ett tillfälle då vi frågade efter domänpris inklusive alla avgifter uppgav de summan 120 kronor vilket alltså bara är själva årsavgiften.

Även när det gäller totalkostnaden för hotellutrymme och domän ligger Internet.se illa till då de vill ha 2 460 kronor för det abonnemang som vi valde i testet. Än värre är Internetbolaget som kräver 2 547 kronor. Det är absolut dyrast i testet och det finns egentligen ingen rimlig förklaring till fenomenet. Likaså om man handlar hos Levonline, Space 2U, FS Data och Surftown så svider det lite extra när det är dags att göra rätt för sig. I fallet med Surftown vill vi dock tillägga att vi valde ett lite dyrare paket för att få med telefonsupport som annars inte ingår.

Det lägsta totalpriset hittar vi hos Web 10 som bara vill ha 299 kronor för ett årsabonnemang vilket är otroligt billigt. Även One.com och Cliche ligger på ungefär samma prisnivå och sedan skiljer det faktiskt åtskilliga hundralappar till webbhotellen i nästa prisklass. Snittpriset för de testade webbhotellen ligger på 1 291 kronor om man räknar med både domännamn och lagringsutrymme för ett år.