Förra årets jämförande test av webbhotell avslutades med att vi radade upp en del förhoppningar om vilka egenskaper 2010 års vinnare skulle ha. Vi såg då fram emot att få testa ett webbhotell med nära nog 100 procents driftsäkerhet, en tillmötesgående teknisk support, en chattsupport i toppklass samt en pedagogisk och enkel kontrollpanel.

Frågan är då om vår dröm gick i uppfyllelse i årets test? Svaret är dessvärre nej, men vinnaren ligger ändå tillräckligt nära den bild som vi målade upp för att vi ska vara nöjda.

Historien upprepar sig. Precis som i fjol är det återigen
Binero som tar hem spelet då de utmärker sig med en användarvänlig och funktionsspäckad kontrollpanel, priser under genomsnittet, bra support samt en driftsäkerhet som ligger över vår minimigräns.

I kontrollpanelen finns inte mindre än 59 olika färdiga verktyg att välja mellan som kan installeras på en hemsida, och alla övriga funktioner är lätta att komma åt och arbeta med. Vi gillar också kom igång-guiderna samt den sida som ger en överblick över fakturorna.

Supporten är som sagt schysst men Binero skulle ändå kunna arbeta lite med att korta sina väntetider hos telefonsupporten. Visserligen behöver man inte vänta mer än ett fåtal minuter men det är trots allt snäppet sämre än vissa av konkurrenterna. Supportpersonalen är däremot kunnig och krånglar aldrig så därför kan vi inte gnälla allt för mycket på den biten.

Som vi nämnde i inledningen var det ett webbhotell som inte riktigt orkade hänga med hela vägen, och det var Internetbolaget. Mitt under vårt test försvann alla hotellerbjudanden på deras sajt, och när vi ringde för att kolla vad som stod på meddelade de att de var på gång med att göra om verksamheten en aning. Planen är att de ska fortsätta med att sköta om driften för webbhotellet men att support och andra kundkontakter ska gå genom att annat företag. På grund av detta hann vi inte med att samla in alla uppgifter om Internetbolaget, därav tomrummen i tabellen.