Trots att lanseringen har låtit vänta på sig verkar projektet Sharity.org lovande. Grogrunden skapade Andreas Vural, som var med och byggde upp Glife.se, och Peter Alvarsson, grundare till filmtjänsten Headweb, på 24 Hour Business Camp i november förra året.

Idéen bygger på en social söktjänst för välgörenhet där man kan hitta "rätt" ändamål att donera pengar till och i nästa steg dela med sig av det man donerat till sina vänner i sociala nätverk. Det ger en potentiell möjlighet för pengarna att mångdubblas. Affärsupplägget bygger på samarbete mellan Sharity och välgörenhetsorganisationer och en intäktsfördelning där Sharity tar betalt för kostnad per kontakt. Sharity packar alltså in sociala webben, intäktsfördelning och välgörenhet i ett paket. Lysande!

Sharity.org
En social söktjänst för att hitta välgörenhetsorganisationer, donera och sedan dela med sig av sitt bidrag i sitt sociala nätverk.

Grundare:
Andreas Vural och Peter Alvarsson
Startades: november 2009
Anställda: 2 och tar hjälp av en webbyrå inför lanseringen av tjänsten
Ort: Stockholm
Omsättning: (ingen uppgift)
Ägare: Andreas Vural och Peter Alvarsson

www.sharity.org

Fakta

Internetworld har kontaktat och samlat in tips från företagsinkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i hela landet. Läsarna har också bidragit med mängder av tips via vår webbplats. Vi har researchat och intervjuat för att slutligen välja de 25 entreprenörer vi tror mest på under 2010.

Vi bedömer:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång under 2010