Det var resan till Shanghai och skräddarsydda skjortor för under hundralappen som gav Sebastian och Lina Stjern idén till The Fair Tailor. För så lite kan det väl inte kosta, och produceras skjortorna på ett schysst sätt?

Idag har de egen produktion i Nepal på en anläggning som drivs av en organisation som också driver barnhem och skola för gatubarn. Grundarna har även dragit igång ett skrädderiprogram i Nepal där de ger fyra tjejer, som kommer från svåra förhållanden, chans att få en utbildning. Till den hoppas de på att få partnerföretag som i sin tur får rabatt på skjortorna. För det är skjortorna – som är dyrare än hundralappen, men billigare än hemma – som finansierar "fair" i The Fair Tailor.

The Fair Tailor
Skräddarsydda skjortor på nätet.

Grundare: Lina Stjern och Sebastian Stjern
Startades: hösten 2008
Anställda: 2 i Sverige, produktion i Nepal
Ort: Göteborg och Nepal
Omsättning: (ingen uppgift)
Ägare: Lina och Sebastian Stjern samt Sätilia Holding

www.thefairtailor.com

Fakta

Internetworld har kontaktat och samlat in tips från företagsinkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i hela landet. Läsarna har också bidragit med mängder av tips via vår webbplats. Vi har researchat och intervjuat för att slutligen välja de 25 entreprenörer vi tror mest på under 2010.

Vi bedömer:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång under 2010