De varvar studier på Handelshögskolan i Stockholm med att jobba med Vibrente – e-handelstjänsten där vem som helst kan starta en e-butik och sälja de varumärken som Vibrente har i sitt stall. Företaget fungerar som mellanhand och sköter betalningar, leveranser och kundsupport, medan den som startat butiken sköter marknadsföring och försäljning. Smart tycker vi.

Att de dessutom har gett sig in i det lukrativa sportföreningslivet gör saken ännu bättre. Grundarna har tecknat avtal med en stor leverantör av sport- och föreningskläder och föreningarna kan starta e-handel, på sina egna sajter eller en subdomän, mot att Vibrente tar en del av kakan för att sköta allt som inte är försäljning.

Vibrente
En e-handelstjänst där den som vill kan starta en e-butik och sälja de varumärken Vibrente har avtal med.

Grundare: Christoffer Hansson och Hampus Schäring
Startades: augusti 2009
Anställda: 5 - grundarna samt två programmerare och en KTH-student från Kina
Ort: Stockholm
Omsättning: sedan start 70 000-80 000 kronor. Målet 2010 är att omsätta en miljon inom »sports« och 300 000-400 000 inom »fashion«
Ägare: Christoffer Hansson och Hampus Schäring

www.vibrente.com

Fakta

Internetworld har kontaktat och samlat in tips från företagsinkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i hela landet. Läsarna har också bidragit med mängder av tips via vår webbplats. Vi har researchat och intervjuat för att slutligen välja de 25 entreprenörer vi tror mest på under 2010.

Vi bedömer:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång under 2010