Goldfish CRM är kundvårdssystemet för säljare och andra med minne som en guldfisk. Denna vitsiga ”sales pitch” sammanfattar väl vad produkten går ut på.

Grundarna till Goldfish träffades på webbentusiastlägret Sweden Social Web Camp förra sommaren och filosoferade i bastun om hur man kan bygga världens bästa crm-system.

Idén utvecklade de under entreprenörsträffen 24 hour Business Camp i november förra året, och inom kort är produkten mogen för lansering.

Genom Goldfishs system kan du banda samtal (som sparas ner som en mp3-fil på en webbserver) samtidigt som du kan tidstagga kommentarer i samtalet genom att göra anteckningar direkt i datorn – för att i efterhand lätt kunna ta fram vad som var viktigt. Även mejl kategoriseras och tillsammans med telefonsamtalen organiseras de utifrån kontakter så att du har en komplett historik över all din kommunikation.

Här finns pengar att tjäna! Och det är inte bara säljare som har minne som guldfiskar, det gäller inte minst marknadsförare och journalister. Ett system för att automatiskt registrera och kategorisera kommunikation är ett självklart nästa steg i webbens utveckling.

Goldfish CRM
Ett helt nytt CRM-system där all kommunikation via telefon och mejl registreras och taggas automatiskt.

Grundare:
Linus G Thiel, Gunnar Hansson och Hannes Skirgård
Startades: 2009
Anställda: 3
Ort: Stockholm (utveckling i Indonesien och Indien)
Omsättning: (ingen uppgift)
Ägare: Hannes Skirgård, Linus G Thiel, Gunnar Hansson

goldfishcrm.com

Fakta

Internetworld har kontaktat och samlat in tips från företagsinkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i hela landet. Läsarna har också bidragit med mängder av tips via vår webbplats. Vi har researchat och intervjuat för att slutligen välja de 25 entreprenörer vi tror mest på under 2010.

Vi bedömer:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång under 2010