– Det känns grymt bra. Som entreprenör så behöver man ett riktigt stor självförtroende och det här ger en ordentlig kick som vi kommer kunna leva på.

– Vi kollade på alla de andra på listan och tänkte: ”hur tusan kan vi vara bättre än de här?”. Någonstans runt 6:e plats så tänkte vi att nu har de tagit någon annan istället.

Vad betyder en sån här utnämning för er?
– Den betyder jättemycket. Vi tror att det kommer att bli lättare att träffa folk, och människor runt omkring oss förstår mer vad vi håller på med. Inte ens vi vet att det vi gör är bra, men det här är ett kvitto på det och det gör det mycket lättare att gå vidare.

– Jag tycker att ni gör en insats med den här listan. Ofta sitter man som entreprenör och jobbar sent in på nätterna och när man vaknar på morgonen kliar man sig i huvudet och undrar vad man egentligen håller på med. Det är många gånger man tvivlar på vad man gör och då är det viktigt att de här utmärkelsena finns.

Vad är statusen på produkten?
– Vi är väldigt nära en lansering nu. Men det är några smådetaljer vi vill slipa innan vi går ut med den.

Hur kan något så tråkigt som ett CRM-system vinna en webbutmärkelse?

– Vi funderar faktiskt på att byta namn. Vi vet inte till vad än, men något som symboliserar att vi är ett verktyg ungefär som ett block eller en e-postklient.

– Vårt CRM-system är så pass annorlunda mot andra. Vi har egentligen inte själva använt något och vi vill inte indoktrineras i hur ett CRM-system ska se, utan göra ett som vi vill att det ska se ut.

Hur är stämningen på kontoret?

– Vi är glada, men Linus är tyvärr borta, han vet inte om det här än och jag får inte tag på honom. Men Gunnar och jag är på gott humör.

Hur ska ni fira?
– Med en Billys pan pizza i ugnen och kanske lite extra gröt till frukost, säger en glad Hannes Skirgård.