Flera större svenska nätbutiker har certifierat sig med både Trygg e-handel och Certifierad E-handel. Skånska Byggvaror och Stadium är två av dem.
– Man måste inte ha båda, men man blir lite tvingad när konkurrenterna har det, säger Calle Flemark, webbansvarig på Skånskabyggvaror.se.

Han tror dock att den ena märkningen så småningom kommer att vinna i storlek och att den andra försvinner. Han poängterar vikten av säkerhet för kunderna, men tror inte att märkningen gör så stor skillnad för en stor e-handlare som Skånskabyggvaror.se, däremot för de små.

Har de stora handlarna märkningarna och kunderna litar på dem spiller förtroendet över på små e-handlare med certifiering som kan leva på tryggheten från de stora.

David Botzhén, ansvarig för e-handeln på Stadium, håller med. Stadium har också båda certifieringarna och tänker fortsätta med det under en testperiod.
– Däremot tror jag att Trygg e-handel är den mer kända av de två.

– Kan vi hjälpa besökarna att känna sig trygga så gör vi det. Det är också ett sätt att uppmärksamma att det finns handel på sajten.

– Märkningen är nog egentligen viktigare för små handlare. Vi vill snarare belysa e-handelsfunktionen på vår sajt och jag tror att det är bra att ha certifieringar trots att man är ett stort varumärke, säger David Botzhén.