– Jag var sugen på att åka redan förra året, men då tordes jag inte riktigt. Jag började twittra i början av förra året och då kände jag bara att det var eliten som åkte till SSWC. Men nu har jag kommit in i det och det känns som en del av vardagen. Det är ett otroligt bra redskap och intressant att se hur det utvecklas. Jag använder det både privat och på jobbet.

– Jag vill inspireras, lära mig mer om sociala medier och knyta kontakter.

Hur tror du att SSWC kan bidra till ditt jobb som kommunikatör?
– Jag åker som privatperson så jag gör det mest för min egen skull för att det är kul och intressant. Men jag tror att det kan gynna jobbet för att jag utökar mitt kontaktnät och det får jobbet nytta av också.

Vad har du för förväntningar på lägret?

– Jag tycker att det ska bli spännande att kunna välja det man inspireras av själv och kunna bidra till en diskussion eller få hjälp om man har något problem eller fråga. Sen är det så svårt när man inte har varit där förut att veta hur det funkar.

Hur vill du att det ska vara på SSWC?

– Jag hoppas att det inte blir alltför avancerad nivå så att man kan ta till sig allting. Det finns många som jobbar med sociala medier avancerat och så finns det vi andra som bara är introducerade till det. Så jag hoppas att det blir en rimlig nivå på det hela så man får med sig mycket.

Ska du ha en egen session under helgen?
– Nej, inte som jag har tänkt ut än så länge. Men jag åker med en kompis och vi kanske kommer på något.

Det pratas mycket om packlistor på Twitter, har du gjort en?
– Nej, faktiskt inte. Men jag ska bo i UX-tältet och vi har fått en liten twittpacklista från dem som jag har kikat på.

UX-tältet…?

– User experience-tältet. Jag hade ingenstans att bo och då kollade jag på Twitter om någon visste någon som hade tält och då fick jag tips om det.

Har du köpt regnställ eller gummistövlar?

– Jag har både och sen innan. Och ficklampa fixade jag när jag var och lämnade blod igår då tog jag det som belöning.


SSWC går av stapeln i helgen då 400 personer som är intresserade av den sociala webben campar på ön Tjärö i Blekinge skärgård. SSWC anordnas för andra året i rad och är en så kallad unconference där deltagarna själva bestämmer innehållet och alla som vill kan hålla i en session.