Googles intäkter:
– Något som de flesta inte tänker på är att majoriteten av Googles intäkter inte kommer från USA, utan från resten av världen. En ungefärlig fördelning just nu är 60/40 procent.

… Sveriges betydelse för Google:
– Det är uppenbart viktigt för oss i och med att vi har ett kontor där och det är ett land i vilket vi har översatt flera av våra produkter till svenska och lanserat exempelvis Youtube. Vi har investerat i att komma och prata på olika konferenser och sponsrar konferenser. Och det är ett land där vi har varit med och försökt delta i de politiska diskussionerna. Alla de sakerna betyder att det är ett viktigt land.

… att Google skulle ha växtvärk:
– Det gäller att förbli innovativ när man växer väldigt mycket och det är något vi diskuterar internt hela tiden. Det finns några saker vi kan göra där som är rätt viktiga. Dels att se till att man hela tiden har press på sig själv. Det gör vi genom att se till att vi har olika grupper som jobbar med projekt, och de projekt som blir klara först eller bäst vinner. Så det finns en intern konkurrens. Sedan har vi några yttre idéer som jag tror ökar innovationstrycket på oss. Det mest intressanta är Data Liberation Front, gruppen som jobbar med att det ska vara så lätt som möjligt att lämna Googles tjänster. Vet vi internt att det är lätt att lämna tjänsterna då måste vi bygga bra tjänster, som är bättre än alla konkurrerande tjänster och det tror jag är en väldigt viktig komponent.

… Googles val att lämna Kina:
– Det lilla jag kan säga är att vi fattade ett väldigt enkelt beslut som vi står fast vid. Vad som händer framöver vet jag lika lite som någon annan. För oss är yttrandefriheten en väldigt viktig fråga och det som avgjorde var att våra användares säkerhet stod på spel och att vi inte tyckte att det fungerade.

… vad som diskuteras i Silicon Valley just nu:
– Öppenhet och slutenhet. Om du har en öppen affärsmodell där vem som helst kan använda dina produkter som en plattform eller om du har en sluten affärsmodell, det är de stora skillnaderna som vi börjar se dyka upp. Det frågar alla journalister om och det talar alla politiker, som är någorlunda it-kunniga, om.
– Det andra riktigt stora är det sociala elementet i alla tjänster. Hur fungerar ett nät som inte består så mycket av webbsidor som av människor. Det är en oerhört viktig fråga. Den sociala faktorn i tekniken gör att vi äntligen börjar förstå att teknik är till för människor och inte tvärtom.