1. En dashboard för alla sajter
Istället för att ha olika webbadresser och inloggningar för varje sajt – som utvecklingsmiljö, landssajter och kampanjsajter – kan man överblicka och nå allt från en och samma dashboard.

2. Integrering av sociala medier
Stöd för tredjeparts-plugins som kan skapa kopplingar till Facebook, Twitter och andra sociala sajter.

3. Realtidsstatistik
Redaktörerna ska kunna följa vad som händer på sajten i realtid.

4. Språkvarianter med Google Translate

Språkstödet utökas med möjligheten att använda tjänster som Google Translate för att snabbt skapa olika språkvarianter av sajten.

5. Verktyg för bildredigering
Redaktörerna kan redigera bilder direkt i cms:et. Detta möjliggörs av nya tekniker som html 5 och css 3.

6. Drag and drop
Man kan använda drag and drop för att exempelvis bifoga filer till sidor. Möjliggörs av nya html 5 och css 3.

7. Egendesignade typsnitt
Stöd för den nya tekniken – som Google Fonts och Cufón – som möjliggör egendesignade typsnitt där texten indexeras av sökmotorerna.

8. Publicering på alla plattformar
Inga speciallösningar ska krävas för att publicera sidor som fungerar på mobila plattformar. Smartphone-vänliga sidor kan genereras automatiskt.

9. Integrerad intelligent sök
Användarna ska kunna välja om de vill söka i exempelvis dokument eller sidor. Redaktören ska kunna skräddarsy sökfunktionens intelligens för att exempelvis föreslå liknande sökord.

10. Användarvänligt redaktörsgränssnitt

Redigeringen ska vara wysiwyg och utan omladdning så långt det går. Redaktören ska ha känslan av att redigeringen sker direkt på webbsidan och genast se hur det ser ut för slutanvändaren.

Fotnot: Underlaget till kravspecen är intervjuer med Martin Edenström som driver nyhetssajten MKSE.com som bevakar publiceringssystem, samt Nina Björkman, infomaster på MKB Fastighets AB.