Thord Daniel Hedengre är mannen bakom boken Smashing Wordpress: Beyond the Blog. Enligt honom är de viktigaste sakerna att jobba med på din sajt följande:

1. Fixa permalänkarna. Wordpress har stöd för snygga länkar, något som bland annat sökmotorerna gillar. Gå till Inställningar, Permalänkar och välj en struktur som passar din sajt.

2. Ha en plan för kategorier och taggar. Alla poster du skriver i Wordpress hör till en kategori, men kan även ha ett antal taggar. Du bör definitivt ha en plan för vad som ska vara en kategori (stor och bred indelning) och vad som är en tagg (nyckelord och inriktad beskrivning) till dina poster.

3. Använd styrkan med sidor. Wordpress har poster, som alltid hör till en kategori, och sidor, som är tänkta att vara mer statiska. Använd därför sidor till statisk information, och poster till sådant som uppdateras löpande. En informationssida är en sida i Wordpress, medan nyheter är poster som publiceras i kategorin Nyheter, till exempel.

4. Håll din installation uppgraderad. Se till att din Wordpress-installation alltid är den senaste, uppgradera när Wordpress vill att du ska göra det. Det kan vara en bra idé att köra uppgraderingen på en testsajt först om du kör tillägg eller speciallösningar.

5. Pinga rätt tjänster. Wordpress kan meddela ett antal olika uppdateringstjänster när du publicerar en ny post. Gå till Inställningar, Skriva och lägg till de tjänster du vill meddela. En bra sammanställning på detta hittar du här: borjablogga.se/svenska-pinglistan