Jonathan Sulo är branschprofilen som var med och startade webbhotellet Loopia och som senare blev delägare i konkurrenten Binero. I nästan två år har Jonathan Sulo hållit sig utanför webbhotellsbranschen. Han har varit konsult och pappaledig. Men idag blev det officiellt - sedan 1 december är Jonathan Sulo ny marknadschef på webbhotellet FS Data.

– När jag lämnade Binero för nästan två år sedan kändes det inte som att jag var klar. Det finns mer att utreda och förbättra i den här branschen. Jag har haft konsultuppdrag för FS Data tidigare och haft en fot i branschen. Då började vi diskutera saker i branschen mer generellt och även mer specifikt om FS Data. Någonstans där föddes tanken att det här kan bli något roligt, säger Jonathan Sulo till Internetworld.

Det var de diskussionerna som ledde fram till att han anställdes som marknadschef. I företagets pressrelease beskrivs FS Data som Sveriges största webbhotell, men som trots detta har hamnat på efterkälken under senare år.
– FS Data är inte störst, de var det en gång i tiden, säger Jonathan Sulo.

– Nu är man förbisprungen. Man är på efterkälken rent marknadsförings- och profilmässigt. Man har helt och hållet missat att kommunicera med sina kunder genom bloggar och sociala medier.

Som marknadschef kommer Jonathan Sulo främst att arbeta med just marknadsföringen och kommunikationen i nya medier.
– FS Data är kompetenta på teknik och support - de tråkiga, mer nördiga delarna. Jag kommer att berätta om hur FS Data egentligen fungerar. Få en dialog med kunderna på ett helt annat sätt. Och se till att tjänsteutbudet och prissättningen matchar våra konkurrenter.