Douglas Roos ser livet som en tävling. Som juriststudent utmanade han sig själv med att läsa trippla kurser och som universitetslektor i juridik la han undervisningen för tio veckors-kurserna på tre veckor istället för att kunna jobba med de egna företagen resten av tiden.

Han är webbentreprenör med bland annat spelföretaget Ladbrokes nordiska bolag i bagaget. Och han är känd för svenska folket som en av investerarna i Draknästet, programmet i SVT där fyra riskkapitalister ger entreprenörsprojekt ris eller ros – och i bästa fall pengar.
Douglas Roos är 42 år och trebarnsfar. Barnen är det viktigaste och han håller sig i form genom att löpträna fram och tillbaka till jobbet.
– Jag jobbar mycket, men det handlar mer om att jag har ett stort ansvar och är tillgänglig hela tiden snarare än att jag sitter till halv två på nätterna.

– Jag är mycket mer strategisk numera och vet att jag inte kan springa på alla bollar. En fotbollsmatch är 90 minuter och man får mjölksyra efter fyra minuter om man springer på alla passningar.

Vi träffas på Nyheter 24:s kontor på Stureplan. Det är det nättidningsprojekt som Douglas Roos har fokus på sedan två år tillsammans med Patrik Sandberg, kompanjonen som kan media från åren på mediebyrån Starcom.
– Det började med att vi tog en fika för tre år sedan, sommaren 2007, och satt och spånade på vad det svåraste vi kunde komma på var.

– Vi är inte publicister, vi har inget stort mediehus bakom oss och vi har Aftonbladet som största konkurrent – en av världens största framgångar på nätet någonsin. Det har triggat oss enormt mycket.

Det Douglas Roos och Patrik Sandberg såg i utmaningen var ett glapp där det saknades en nyhetssajt för en yngre målgrupp. De tyckte att konkurrensen online var för svag och att det egentligen bara fanns en aktör att gå till för räckvidd och relevans, Aftonbladet, även om Douglas Roos tycker att Expressen har kommit igen lite under det senaste året.
– Aftonbladet och Expressen riktar sig till alla mellan 3 och 99 år. Men Nyheter 24 skriver aldrig om däckbytartips och pensioner. Vi skriver om Pirate Bay, Wikileaks och Britney Spears.

Annonsmässigt riktar sig Nyheter 24 till 15–39-åringar och Douglas Roos är den enda som är äldre än målgruppen av de 30 anställda på tidningen.

Fakta

Är: entreprenör och driver tidningssajten Nyheter24.se
Ålder: 42 år
Familj: fru och tre barn
Bakgrund: Jurist från Stockholms universitet, jobbat med EG-rätt på EU-kommissionen i Bryssel och var tf. lektor i EG-rätt. Vd för Net Entertainment och startade efter det Ladbrokes Nordic. Driver nu tidningssajten Nyheter 24 och är investerare i ett antal projekt. 
__________________________________

Nyheter 24

Affärsidé: Annonsdriven sajt som riktar sig mot 15-39-åringar med nyheter, bloggar, attraktiva vertikaler och webb-tv.
Grundades: 2008
Säte: Stockholm
Anställda: 30
Ägare: Douglas Roos, Patrik Sandberg, Rite Internet Ventures, KL Ventures
Omsättning: räknar med över 20 miljoner kronor 2010 (en ökning med över 600 % från 2009)