Apsis Newsletter Pro
En av de mest populära e-posttjänsterna i Sverige. Håller sig långt framme på de flesta områden och har avancerade möjligheter för segmentering och filtrering, bland annat baserat på klickhistorik och enkätsvar. Det finns även möjlighet att segmentera och dela upp innehållet i breven beroende på mottagare.

Apsis har självklara funktioner som spamtest samt feedback på vilka brev som studsat, hur många brev som öppnats, vilka länkar som blev mest klickade och på vilka tider det lästs.

Apsis har även en nyttig tjänst som låter dig jämföra dina siffor och resultat med andra företag i liknande branscher.

Apsis sätter branschstandarden och har dessutom mycket läsvärt material och många tips på sin sajt och i sin blogg.

Pris: (begär offert)
www.apsis.se

Paloma
Segmentering och filtrering är standard hos Paloma, precis som hos de flesta andra tjänster. Det är också möjligt att importera allt ifrån Excel-ark till Outlook-konakter. Integration med egna eller externa system sker genom Palomas API. Det gör det bland annat möjligt att synkronisera kontaktuppgifter i CRM-verktyg, e-handelssystem eller medlemsdatabaser.

Statistik och uppföljning är möjlig. Du kan bland annat se tendenser, mest aktiva läsare och bästa tid för utskick.
Pris: Från 300-10 000 kronor. Olika paketlösningar för olika behov.
www.paloma.se 

Maildirect
Hos Maildirect har du möjlighet att skapa personliga och specialiserade utskick med dynamiska innehållsfält som byts ut beroende på mottagare. Vanliga funktioner som korrekturläsning och anpassning av grafisk profil finns.

Statistik som uppdateras i realtid i takt med att läsarna öppnar breven och klickar på länkarna är en smart finess. Det är även möjligt att integrera tjänsten med till exempel CRM-system.

Pris: 500-7 500 kronor per månad beroende
på kapacitet (antal mottagare).
www.maildirect.se

Epostservice
Uppföljning av resultat i realtid och möjlighet att importera adressuppgifter från olika källor. I alla paket ingår design av brevhuvuden, brevfötter och stilmall. Dessa produceras av Epostservice, men det går även att ta fram egen design.
Gratis support i ett år ingår.

Pris: (begär offert)
www.epostservice.se

Skapa Nyhetsbrev
Mallar och möjlighet till egen anpassning finns här precis som hos konkurrenterna. Egen html-kod är också möjlig. I övrigt erbjuder Skapa nyhetsbrev i princip alla funktioner som ska finnas hos en modern leverantör av nyhetsbrevstjänster.

Statistik och uppföljning är möjlig och det går att se vilka produkter, tjänster eller artiklar som lockar mest ur brevens innehåll. Grafiskt gränssnitt som visar resultatet av utskicken.

Pris: 109-625 kronor upp till 3 000 mottagare. Skapa har en smart kalkylator som låter dig ta fram prisuppgift om du har större kapacitetsbehov.
www.skapanyhetsbrev.se

MailerLite
Vill rikta sig till oerfarna användare med dra och släpp-editor. Erbjuder även ett öppet API som låter dig synkronisera prenumeranter med andra system. Testprovning möjlig mot alla populära skräppostfilter.

Uppföljning av resultat som hos konkurrenterna. MailerLite arbetar också med Google Analytics-kod i breven för att kunna göra bättre uppföljningar.

Pris: Gratis öppningserbjudande, sedan pris efter offert.
www.mailerlite.com

Nuhet.se
Bra grafisk överblick och förhandsgranskning av hur mottagaren kommer att se brevet. Bildhantering och möjlighet till egen html-kod. Statistik och uppföljning som hos de flesta andra leverantörer. Tjänsten klarar det mesta.

Det är enkelt att registrera sig och det går även att köpa till en utbildningstimme via telefon eller på plats hos Nuhet för en tusenlapp.

Pris: 125-700 kronor i månaden. I maxbeloppet ingår utskick av 150 000 brev.
www.nuhet.se

Mailchimp
Det här är verktyget som sträcker sig från minsta behov på gratisnivå till stora tunga utskick med miljoner användare. Inbyggda designverktyg, men också möjlighet att ladda upp egen designkod.
Bra integration med den sociala webben genom funktioner för att låta läsarna dela innehållet via till exempel Facebook och Twitter, något som också finns hos andra aktörer på vår lista. Mailchimp har även analysmöjligheter för att se hur innehållet sprids i sociala medier.

Verktyget har bra integration med externa tjänster som Paypal och Wordpress samt till exempel formulärtjänsten Wufoo. Dock är tjänsten amerikansk och det kan uppstå vissa problem med språkversioner och instruktioner till mottagarna på engelska.
Mailchimp är en favorit hos många startup-företag.

Pris: Från gratis till tusentals dollar per månad beroende på behov.
www.mailchimp.com

Get a newsletter
Get a newsletter har grundläggande funktioner som grafisk anpassning samt html-editor. Det går även att få hjälp med att bygga mallar till en extra kostnad. Statistik och uppföljning av konverteringen är möjlig.

Du kan direkt se hur många gånger nyhetsbrevet har öppnats och vilka länkar som klickats. Det går även att se vem som har läst och klickat på de olika länkarna. En enkel och tydlig tjänst som har de funktioner man kan förvänta sig, dock utan några avancerade tillämpningar. Fördelaktig prisbild.

Pris: Gratis upp till 100 brev i månaden, upp till 3 511 kronor för 500 000 brev, därefter offert. Bindningstid på ett år, se dock upp med förlängningen som sker med ett år i taget.
www.getanewsletter.com