Morris Packer är här för att prata om sig själv. Han lever sig tillbaka till 80-talet när han körde sin motorcykel och idag står han på scen och pratar om sitt företag Morris Motorcycles.

Han har jobbat i mediebranschen i 25 år, senast som mobilchef på TV4 och Expressens mobillab, och ville efter det ägna sig åt sitt motorcykelintresse.
– Vad gör man då? Jo googlar.

Morris Packer hittade en film som handlade om en elmotorcykeltävling. Och han bestämde sig för att han skulle sätta upp ett team som kunde vara med i tävlingen.

– Nu har jag min framtid utstakad, tänkte jag, när jag fyller 50 så ska jag bli motorcykelhandlare, men jag kommer att investera i ett motorcykelteam som en del av marknadsföringen och som en trovärdig story.

Han skriver en affärsplan och inbjudan till Sveriges första elmotorcykelteam och bollade den med några andra. Han lägger ut texten på Wordpress och länkar den i en tweet. I texten står ”Om du är optimist och nästintill spelberoende köp en ägarandel för 1 000 kronor. Du kommer garanterat att förlora pengarna”.

På bara några dagar har folk betalat in 50 000 kronor.
– Galna människor hade skickat in pengar.

Det accelererar och folk retweetar. Men vem ska köra i Morris Motorcycle Racing team.
– Jag är gammal och jag är fet, säger Morris Packer.

Han hittar istället föraren Annie Seel. Men nu måste han ha motorcyklar, men har inte pengar. Han går till stora företag och söker sponsring.

Teamet turnerar genom England och i den sista deltävlingen så går motorcykeln sönder. Men det går bra ändå och de kommer sexa och kvalificerar till VM.

– Kom ihåg att det här var en tweet, lite Wufoo och lite Wordpress.

Morris Packer har använt internet som ett interaktivt verktyg och fått svar på problem med motorcykeln från hela världen.

Och det blev VM i Dakar 2010 för hans team.
– Twitternördarna från Sverige kom sexa. Och den tjocke killen längst bak var lyckligast av alla, säger Morris Packer och syftar på sig själv.

– Framgången ligger i det kollektiva samarbetet, säger han.

I år vill Morris Motorcycles Racing Team till VM igen.