Det var tryck i diskussionerna under Webbdagarna. Både på Twitter och i bloggvärlden kommenterades, debatterades och analyserades det för fullt samtidigt som talarna och panelerna avlöste varandra.

Många var tacksamma för alla möjligheter som fanns att följa konferensen via liverapportering och livesändning på Internetworld.se. Den som följde hashtaggen #webbdagarna på Twitter fick se sitt flöde fullkomligt tas över av engagerade konferensdeltagare. Det skrevs tusentals, ja tusentals, twitterinlägg parallellt med konferensen och både under och efter konferensen skrevs blogginlägg med analyser och reflektioner.

För en webbkonferens 2011 ingår numera att sociala medier spelar en viktig roll. Det är där diskussionerna tas vidare, utvecklas och nyanseras. Samtidigt erbjuder enkelheten att skriva ett inlägg också möjligheten att i realtid recensera allt från talare till bredbandskuppkopplingens status. Det märks direkt i flödet om något är bra, eller dåligt.

Någon som fick känna Twitterkärleken flöda var Elaine Bergqvist som var först ut på Webbdagarnas scen i onsdags.

“Man kanske skulle ta och skaffa twitter? Det var en riktigt egoboost idag då jag föreläste på webbdagarna”, skrev hon i ett blogginlägg.

Vissa, som Judith Wolst, tyckte att kommentarerna ibland kunde gå lite över gränsen när det handlade om kritik mot talarna.

“Som besökare tycker jag att man har ett ansvar i hur man nyttjar en konferens gemensamma digitala rum. Frihet så klart! Men inte utan ansvar" skrev hon i ett inlägg.

Andreas Sjöström från Sogeti uppfann till och med ett nytt ord för att beskriva fenomenet när han refererade till “Twitteryxor”.

En rolig beskrivning av eventet står språkkonsulten Anna Hass (som även arrangerade konferensen Vinterminglet tidigare i år) för på sin blogg:

"För mig känns Webbdagarna som att glida ner i varma källan efter att ha gått den snökalla sträckan från huset. Eller att äntligen komma in på min klacks sida av sportarenan efter att ha sett första delen av matchen stående i motståndarlagets klack. Eller att komma hem till en vän och krypa upp i soffan och slappna av efter en lång dags battle med svårflörtade kunder eller kursdeltagare."

Oavsett om man är en Twitteryxa eller en kärleksbombare är bloggrapporteringen och aktiviteten på Twitter en bra temperaturmätare och möjlighet till fördjupning efter konferensen, både för de som var där och de som inte kunde närvara.

Här är en lista med inlägg som tar Webbdagarna vidare och bidrar till diskussionen. Tipsa gärna om fler inlägg i kommentarsfältet.

Sköna citat och annat bra från Webbdagarna
- Bornalberts.com

Slutrapp från #Webbdagarna Stockholm 2011
- The Jennie (Jennifer Bark)

Detta tar jag med mig från dag 1 och dag 2
- Marknadsstrategen.se (Anette Andersson)

Webbdagarna av Internetworld är igång. Vad missar du?
- MKSE.com (Martin Edenström)

Webbdagarna 30 mars och Webbdagarna 31 mars
- Ulrika Park

Alla inlägg om Webbdagarna på Deepedition DigitalPR

- Niclas Strandh

Du sitter inte längre på läktaren bara för att du inte står på scenen

- Jardenberg.se (Joakim Jardenberg)

Kläderna gör föredraget?
- Aldamus (Henrik Almén)

Valtech rapporterar live från Webbdagarna

- Valtech

lite trött nu.
- Egoistiska Egon

Google +1
- Born to hula (Kent)

Internet förändrar oss
- VK-bloggen (Mikael Hansson)

Webbdagarna 2011 - en summering
- Digital marknadsföring (Nicolas Contreras)

En glad Katinka full av inspiration från Webbdagarna
- Atrox (Katinka Nyberg)

Verktygen, kunskapen, folket finns. Men var finns drivet?
- I vårt hörn av nätet (Mats Hultgren)

Denna ständiga konferenshysteri

- Jonathan Sulo

Det är vi som är normala, eller Vad Webbdagarna ger utöver ny kunskap
- Glimrande glimtar (Anna Hass)

Webbdagarna 2011

- Saker som blinkar och piper (Karin)

Reflektioner från #webbdagarna - apparnas vara eller inte vara, målgruppsanpassning, sökmotoroptimering, konvertering, sociala medier och webbanalys
- Per Vikström @ internet

Dörrarna är vidöppna - ändå är det så förbenat svårt
- Mikael Zackrisson noter från sidlinjen