Active 24 lovade en ny sajt och uppgraderade webbhotellpaket. Företaget anser att de har uppfyllt sitt löfte och har också uppgraderat sin webbmiljö till Windows Web 2008 och e-postsystem till Hosted Exchange 2007. I år lovar Active 24 en uppgraderad Linux webbplattform, Sharepoint WSS 3.0 för alla Exchangeanvändare och en ny kontrollpanel. Dessutom ska alla kunder få tillgång till Microsoft Office 365.

Ballou utlovade ett förbättrat dns-verktyg samt att vidareutveckla sina virtualiserade servertjänster. Nu hälsar de att de erbjuder det bästa av världarna Hyper-V och Vmware. Och att de numera har ett dns-verktyg, som är under omarbetning för att passa det nya kundsystemet som ska sjösättas 2011. Under året ska även nätet förbättras till tio gigabit. En ny panel till molntjänsterna och en bättre växelfunktion står också på agendan.

Binero lovade en helt ny plattform, Binero 2.0, och webbhotellpaket för företag med 200 gigabyte utrymme och 4 000 gigabyte trafik. Det är infriat sedan länge. Företaget har anställt mer folk och ökat öppettiderna i supporten. Under 2011 planerar Binero att vara det mest pålitliga, stabilaste och säkraste webbhotellet.

City Network lovade en ny kontrollpanel med hantering av allt från domän till molntjänster. Nu säger de sig ha världens kanske mest avancerad delade plattform. 2011 är målet att varje kund ska få en ”wow-känsla” av företagets support. Ledorden är enkelhet, rätt tjänster och fantastisk service.

Crystone lovade en ny vps-tjänst och att samtal till supporten skulle besvaras inom tre minuter. Genom ett samarbete med Microsoft lanserade företaget i maj 2010 en vps-tjänst med Hyper-V som plattform. Saas-tjänsten Exchange ingår numera som standard. Ny telefonväxel och mer personal i supporten ska ha sänkt kötiden till utlovad gräns. Löftet för 2011 är att uppgradera hela nätet med stöd för ipv6. Ny webbplats är på gång, och sedan oktober 2010 har supporten öppet dygnet runt.

FS Data lovade en hel massa saker efter förra årets webbhotelltest. Nu medger företaget att de inte har uppfyllt alla löften, men säger att de är på god väg. 2011 ska bli året då FS Data kliver fram och visar vad som skiljer dem från branschkollegorna. Det sociala engagemanget ska utvecklas, samtidigt som befintliga kunder ska premieras.

Internet.se lovade 100 dagars gratis webbhotell för kunder som lämnade konkurrenter trots bindningstid kvar. Det är ett löfte som de säger sig infriat och som ”självklart” fortfarande gäller. Ett konkret löfte för 2011 är att genom ett nytt verktyg samt med videoguider underlätta för kunderna att skapa egna hemsidor.

Levonline lovade bland annat att uppfylla 2009 års löfte om kontrollpanel, samt att lansera en konkurrenskraftig vps-tjänst. Nu rapporterar de att nya kontrollpanelen ska vara på plats och att de har lanserat ”världens första fullt dubblerade vps”. 2011 ska de fortsätta att utveckla molntjänsten Total Cloud.

Loopia medger att de inte helt kom i mål med 2010 års löften, men släppte bland annat en ny webbmejl och en webbshop. 2011 ska Loopia fortsätta att fokusera på användarvänlighet i form av steg för steg-guider och utökade öppettider. En ny vps-tjänst är på gång.

Oderland var inte med i webbhotelltestet 2010, men har bland annat installerat en tredje extern dns för redundans, flyttat all säkerhetskopiering till ett serverrum två kilometer bort och utvecklat en ny kontrollpanel för bättre domänhantering. Våren 2011 står en ny webbplats och hosted exchange på schemat och till hösten utlovas en ny tjänst för remote backup.

One.com hade inga löften att ge 2010, men ska 2011 utveckla sina tjänster så att de blir enklare och lättare att använda. ”Innovativa produktnyheter” ska presenteras, enligt företaget.

Space 2U anser att de har infriat sitt ganska ospecifika löfte från 2010 om att vara en stabil och kundvänlig leverantör av webbhotell och hostingtjänster. 2011 väntar utökade öppettider för telefonsupport och en förbättrad webbplats.

Surftown lovade att satsa på hosting av tillämpningar som Wordpress och Drupal 2010. Löftet anser de vara uppfyllt, och stödet för php 5 och asp dotnet 4 ska vara förbättrat. Första halvåret 2011 ska Surftown lansera Windows vps:er. Planer finns också på förbättrad kontrollpanel, bland annat vad gäller domänadministration.