Har du tröttnat på e-fakturor som göms i din nätbank, pappersräkningar, att knappa in ocr- nummer och att inte ha koll på summorna i autogirodragningar? Det kan Abuni råda bot på.

Abuni är en räkningstjänst för privatpersoner och småföretagare, som presenteras i ett snyggt webbgränssnitt och i en Iphone-app. Du ställer helt enkelt om dina räkningar till en fakturaadress kopplad till Abunis kundtjänst i Dorotea och sedan är det klart.

Abuni har en fremium-modell och tar betalt genom en premium-tjänst och en företagstjänst i abonnemangsform. Runt 1 000 personer har redan anslutit sig.

Abuni:
Webbtjänst och app för privatpersoner och företag som vill betala sina räkningar på ett och samma ställe och ha tillgång till dem oavsett var man är.
Grundare: Petter Norberg, Magnus Norberg, Markus Aglander och Niklas Nyman.
Startades: 2010
Anställda: 4 i Stockholm samt skanning och kundtjänstpersonal i Dorotea (genom systerbolaget Datakompisen i Dorotea AB)
Ort: Stockholm och Dorotea
Omsättning: 1 miljon kronor under 2011 (egen prognos)
Ägare: Grundarna Niklas Nyman, Markus Aglander, Magnus Norberg och Petter Norberg, samt Versteeghgruppen och Nouvago Capital.
www.abuni.se

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011