Social Works med sitt verktyg Social Agent kämpar om marknadsandelar inom mediebevakningsbranschen, och då framför allt bevakning av sociala medier. Tjänsten erbjuder, likt konkurrenterna, ett smart och överskådligt sätt att bevaka och analysera diskussioner och samtal som rör det egna företaget eller organisationen i sociala medier.

Social Works tog form i slutet av 2009 när de tre grundarna trängde ihop sig i Joacim Ståhls etta på Esplanaden i Kalmar. Sedan ägnades all vaken tid åt att utveckla grunden till det som i dag är Social Agent. Nu har bolaget nio anställda och siktet på att rekrytera lika många till under 2011 visar på en offensiv satsning. Enligt grundarna är 2011 året då företag och organisationer börja ta sociala medier på allvar och inser att de behöver veta vad som sägs och diskuteras om dem och deras produkter och tjänster ute på nätet.

Det är en trend som bekräftas av flera företag på årets Entreprenörslista. Under våren har Social Works tagit in extern finansiering och de tre grundarna räknar med att kunna fortsätta utveckla Social Agent, men planerar också att utveckla två nya produkter under året.

Social Agent från Social Works
Analysverktyg som bevakar sociala medier och ger underlag till hur
du och ditt företag omnämns och diskuteras på nätet.
Grundare: Joacim Ståhl, Niklas Cederlöf och Andreas Eriksson.
Startades: 2010
Anställda: 9
Ort: Kalmar
Omsättning: 5 miljoner kronor under 2011 (egen prognos)
Ägare: Niklas Cederlöf, Joacim Ståhl och Andreas Eriksson samt en extern investerare.
www.socialagent.se 

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011