Trenden med kundtjänst på Facebook är tydlig. Stora svenska företag har samlat tusentals fans på sina sidor och svarar på frågor om högt och lågt. Men vem svarar på vad? Hur lång tid tar det innan man svarar? Och hur gör man för att inte missa en fråga?

Svaret är Rerav, ett webbgränssnitt för att hantera frågor och svara på dem eller mejla dem vidare. Verktyget underlättar överlämningar mellan personer och ger koll på vilka frågor som är aktuella. Dessutom kan Rerav ge statistik på hur snabbt olika medarbetare svarar och vilken genomsnittlig responstid företaget har.

Fritjof Andersson och Daniel Wahlberg är barndomsvänner och har startat flera projekt tillsammans, men Rerav är det mest ambitiösa. De har redan pratat med flera svenska företag om tjänsten och en stängd betaversion är lanserad. Den långsiktiga planen är en internationell lansering, men nu gäller det att Facebook tar emot Rerav med öppna armar.

Rerav
Webbtjänst för att hålla koll på sin kundtjänst på Facebook där man kan svara, skicka vidare frågor inom organisationen och få ut statistik från aktiviteten på Facebook.
Grundare: Fritjof Andersson och Daniel Wahlberg.
Startades: 2011
Anställda: 2
Ort: Stockholm
Omsättning: ingen än
Ägare: Grundarna Fritjof Andersson och Daniel Wahlberg.
www.rerav.com

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011