Det är inte tillgången till information utan analysen av den som är grejen. Silverbakk är verktyget som hjälper företag och organisationer att bevaka sociala medier och som dessutom satsar på att ranka källorna utifrån genomslag.

Genom Silverbakks egen måttenhet impfaktor visas vilka källor och inlägg som spås ha mest genomslag. I övrigt ligger fokus på språkhanteringen och möjligheten att integrera tjänsten via ett öppet api. Partnersamarbeten med befintliga omvärldsbevakare som Infopaq och prestigekunder som Ericsson, SvD och IBM samt flera större pr-byråer imponerar.

Bakom tjänsten står fyra grundare som driver bolaget med egen finansiering och med svarta siffror i bokföringen, enligt Fredrik Stenbeck. Intäktsmodellen påminner om konkurrenternas, med en prenumerationstjänst baserat på antal bevakningsprofiler.

Silverbakk
Webbaserat analysverktyg med vilket företag och organisationer kan mäta och bevaka sin närvaro och sina omnämnanden i olika sociala medier.
Grundare: Fredrik Stenbeck, Magnus Elmehav, Petter Bernaxel och Fredrik Behrendtz.
Startades: 2009
Anställda: 4
Ort: Helsingborg
Omsättning: ingen uppgift.
Ägare: Grundarna Fredrik Stenbeck, Petter Bernaxel, Magnus Elmehav och Fredrik Behrendtz.
www.silverbakk.com

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011