Att resa tillsammans är kanske den äldsta formen av vänskaplig social aktivitet. Det vill Tripl slå mynt av genom att skapa en social reseplattform som via Facebook för samman resenärer från hela världen. Samtidigt är målet för Tripl att bygga relationer mellan resenärer och lokalbefolkning och dessutom generera intäkter från bland annat aktivitetsarrangörer.

Världen blir mindre med Tripl, helt enkelt. Grundarna David Los och Peter Sullivan träffades på en finansutbildning på Stockholms Universitet och beslutade sig för att bygga en tjänst kopplad till sitt största gemensamma intresse, att resa. De har nu tagit en paus i studierna för att satsa på Tripl till 100 procent.

Nu jobbar ett sammansvetsat team med tjänsten och under 2011 kommer ett öppet api att lanseras. Det ska göra det möjligt för företag inom hela reseindustrin att integrera Tripl i sina tjänster. En av fördelarna med Tripl är att tjänsten är oberoende gentemot researrangörerna och bildar en plattform som för samman resenärer oavsett researrangör. Dock kan beroendet av Facebook ligga tjänsten i fatet.

Tripl (tidigare Vacation Relation)
Socialt verktyg som låter dig se vilka av dina vänner och vänners vänner som kommer att finnas på ditt nästkommande resmål och som hjälper dig att knyta kontakter med både lokalbefolkning och medresenärer.
Startades: 2010
Anställda: 6
Ort: Stockholm
Omsättning: Ingen uppgift
Ägare: David Los och Peter Sullivan samt olika investerare från reseindustrin i Sverige, Schweiz och New York.
tripl.com

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011