Allt började med ett examensarbete och en självlärande rekommendationsmotor. Var det skulle sluta visste inte bröderna Joel och Mikael Tönnberg då. De fick med sig inkubatorn Chalmers Innovation på tåget och resultatet blev en lösning som ökar försäljningen på en e-handelsplats.

Mezmerize-e har rivstartat med ett samarbete med e-handelsplattformen Jetshop. Tjänsten, som heter Jetset Social Shopping, ligger som ett lager över e-handeln och rekommenderar vad besökaren ska köpa utifrån tidigare köp.

Kunderna kan matcha produkter med varandra och skapa outfits som de kan dela med sina vänner på Facebook. Den smarta dra och släpp-lösningen gör det lätt för kunden att välja produkter. Det här är ett klockrent exempel på trenden social shopping!

Mezmerize-e
E-handelstjänst som ligger som ett lager över e-butiken och fungerar som en social rekommendationsmotor kopplad till Facebook.
Grundare: Joel Tönnberg och Mikael Tönnberg
Startades: 2010
Anställda: 3
Ort: Göteborg
Omsättning: ingen uppgift
Ägare: Joel Tönnberg och Mikael Tönnberg, Chalmers Innovation Seed Fund, Innovationsbron, Chalmers Innovation.
www.mezmerize-e.com

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011