Precis som namnet antyder erbjuder Startawebbhotell.se just möjligheten att starta ett eget webbhotell. Grundarna Per Jonsson, Daniel Marklund och Hannes Lindeholm har själva drivit webbyrå och webbhotell, och idén till tjänsten kom från insikten att det är viktigt behålla relationen med kunden även när utvecklingsarbetet för en webbplats är klart.

Startawebbhotell.se riktar sig främst till utvecklare och webbyråer som får möjlighet att starta ett webbhotell på företagets plattform, men under eget namn. Ett eget webbhotell ger möjlighet att ta betalt för hosting, men också för andra tjänster som fortsatt utveckling och uppdateringar. Merförsäljning, helt enkelt.

I dag har Startawebbhotell.se 120 kunder och en potentiell marknad på 2 000 webbyråer och minst lika många till som gömmer sig under mediebyråer och reklambyråer, samt alla utvecklare som driver eget. Grundarna håller utkik efter investerare med kapital som bäddar för en internationell lansering och i planen för 2011 ligger England och Tyskland.

Startawebbhotell.se
Webbtjänst för att starta ett eget webbhotell.
Grundare: Hannes Landeholm, Per Jonsson och Daniel Marklund
Startades: 2010, lanserades februari 2011
Anställda: 3
Ort: Linköping
Omsättning: 107 000 kronor 2010, 700 000 kronor under 2011 (egen prognos)
Ägare: Grundarna Per Jonsson, Daniel Marklund och Hannes Landeholm.
www.startawebbhotell.se

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011