Nu kanske det äntligen är slut på kvittoletandet när den där prylen du köpt går sönder bara en vecka efter inköpet. Förra årets tvåa på Entreprenörslistan, Kvittar, försöker göra kvitton digitala innan de ens skrivits ut.

Årets kvittorelaterade innovation på listan tar papperskvitton, skannar in dem och gör dem sökbara och tillgängliga, allt via en app i mobilen. Växjöbaserade entreprenören Rebecka Lindhe driver bolaget Freck AB, som står bakom Garantikoll.

Hon kommer från en entreprenörsfamilj och har bland andra Ivana Trump som förebild. Hon har även utbildat sig inom design och ser en framtid inom e-handel och försäljning av designrelaterade produkter.

Intäktsmodellen för Garantikoll bygger på en freemium-modell med betaltjänster för avancerade användare. Under 2011 ligger fokus på att utveckla tjänsten mot företag och organisationer samt på att öka antalet gratisanvändare för att öka spridningen.

Garantikoll
Tjänst som gör det möjligt att fota och spara alla kvitton och garantier direkt i mobilen.
Grundare: Rebecka Lindhe
Startades: sommaren 2010
Anställda: 1 (Rebecka Lindhe)
Ort: Växjö
Omsättning: 200 000 kronor under 2011 (egen prognos för Freck AB), fokus ligger i första hand på att öka antalet gratisanvändare.
Ägare: Rebecka Lindhe
www.garantikoll.se

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011