Det närmar sig lansering för Izettles chipkortläsare, som har potential att revolutionera köp mellan privatpersoner. Tänk dig försäljning av grejer på Blocket eller Tradera med möjligheten att betala med kort.

Med förebilder som amerikanska Square har de två grundarna Jacob de Geer och Magnus Nilsson tagit fram en kortläsare som förvandlar din Iphone till en kortterminal. Registrering och översikt av betalningar finns på webben.

Själva kortbetalningen är kopplad till en applikation och chipkortläsaren är godkänd enligt europeiska säkerhetskrav. Betalanseringen är planerad till juni och fokus ligger på att skapa en så säker lösning som möjligt. Det som står klart är att Izettle erbjuder något som tidigare inte varit möjligt.

Izettle
Chipkortläsare för Iphone som gör det möjligt för privatpersoner att ta emot kortbetalningar.
Grundare: Jacob de Geer och Magnus Nilsson
Startades: april 2010, lansering i juni 2011
Anställda: 13
Ort: Stockholm
Omsättning: ingen uppgift
Ägare: Jacob de Geer och Magnus Nilsson samt ledning och affärsänglar.
izettle.com

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011