Rabattkuponger på nätet har fått ett otroligt genomslag i USA, framför allt genom den amerikanska tjänsten Groupon, ett företag som tackade nej till ett bud från Google på sex miljarder dollar.

Svenska Let’s Deal bygger på samma koncept och har växt starkt sedan starten. Grundarna Alexander Hars och Lars Karlsson har flera projekt bakom sig. De sålde sitt bolag System OK för 11 miljoner dollar till Sonic Solutions och återvände till Sverige efter att ha sett Groupons framgång på nära håll i Silicon Valley.

Let’s Deal har i dagsläget 17 anställda, men beräknas växa till det dubbla under 2011, samtidigt som omsättningen beräknas öka till 40 miljoner kronor, enligt Alexander Hars. Schibsted gick i höstas in i bolaget, något som enligt grundarna borgar för lyckade samarbeten med bolag inom Schibstedkoncernen.

Let’s deal
Tjänst för lokala rabatterbjudanden som träder i kraft när tillräckligt många kunder har köpt en tjänst eller en produkt.
Grundare: Lars Karlsson och Alexander Hars
Startades: 2010
Anställda: 18
Ort: Göteborg
Omsättning: cirka 3,5 miljoner kronor/månad (egen uppgift)
Ägare: Grundarna Lars Karlsson och Alexander Hars, Schibsted till 37,5 procent sedan december 2010 samt ett antal affärsänglar och några anställda med aktier i bolaget.
www.letsdeal.se

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011