Ett läger för människor som är intresserade av webb på ett eller annat sätt - det kan Sweden Social Web Camp, SSWC, beskrivas som. Under fyra dagar samlas 400 personer för att prata om den sociala webben och sedan biljettsläppet i juni har diskussionerna på Twitter och i SSWC-gruppen på Facebook gått varma under hashtaggen #sswc.

De så kallade "twittrande bussarna" går i år från Stockholm och Göteborg och resten kommer med bil, tåg och flyg. Internetworld är på väg och kommer att bevaka på plats så långt uppkopplingen räcker.

SSWC är en unconference och programmet under helgen är deltagardrivet. I kväll fylls årets "gridd" med sessioner och nytt för i år är att campet är en dag längre och att det har funnits möjlighet att anmäla sessioner till fredagen i förväg. "Gamification - vad det inte är, vad det är är och hur man gör", "Kan företag bygga nätverk?", "Bättre webb i offentlig sektor", "Framtidens CMS och intelligenta publiceringsystem", "Nätkultur och storytelling - hur nätet utvecklas till hela världens sagofarmor" och "Varför checkar vi in/affärsnytta i geopositionering" är några av de rubriker som har föreslagits. Det har gått att rösta på förslagen och de som fått flest röster är garanterade en plats på fredagens schema.

Men det är inte bara sessioner som står på agendan. På temat SSWC, Tjärö och fåren som bor på ön har grundarna av SSWC, Kristin Heinonen och Tomas Wennström, startat en Groupon-klon - Sheepr.se som ska serva målgruppen på Tjärö. .SE kommer att ha en bikt på ön där deltagarna kan prata av sig. Och på eftermiddagarna, när de två passen med sessioner är klara, finns tid för det som går under namnet SSWC Off Topic och är, som namnet antyder, öppet för aktiviteter på ön som att spela fotboll, bada, simma till bastuflotten eller hoppa från höga klippan.

Det ska finnas fungerande internetuppkoppling på ön som förhoppningsvis håller för 400 personer. I måndags gick det att läsa i Facebook-gruppen att:
"Som meddelats i gåtor har internetaccess till Tjärö gått i tusen bitar(!) i helgen. Temporär access är just återställd, routing verifierad, och tisdag eller senast onsdag morgon kommer anslutning upp till 10Mbps igen.", skrev Patrik Fältström från Cisco, som sponsrar årets internetuppkoppling, i måndags.
Men nu ska det vara fixat.

De twittrande bussarna är framme någon gång mellan 16 och 18 i eftermiddag och ikväll tänds lägerelden. Förra året pratades det mycket om webbelitens vara eller icke vara på SSWC. Nu återstår att se vad som blir årets största snackis.