Våga vara modig
Det handlar om att sticka ut och uppfattas som relevant. Om man uppfattas som reklam ­eller att man inte är på riktigt filtreras man bort. Det är något man får kämpa emot hela tiden. Att inte smälta in.

Bryt mönster
Vi är programmerade att vilja tillhöra en grupp eller en flock. Det gäller att bryta de invanda mönstren att passa in, och fokusera på hur man ska sticka ut. Sedan måste man faktiskt göra det och inte bara veta om det. Det kan handla om att man medvetet gör något som har ful form eftersom alla andra har en fin form. Något som enligt ens egna värderingar inte är snyggt.

Stå kvar när kritiken ­kommer

Det kanske är bättre att tio procent aktivt hatar en, men fler älskar en, i stället för att ­ingen bryr sig. Det handlar om mod. Modet att sticka ut, vara ful och kunna ta kritik. Det man kan hoppas på i ett tufft medieklimat är att man gör något bra av situationen om man ställer sig upp och ropar och alla tittar. Att man säger något tänkvärt eller roligt. Om man ber om ursäkt och sätter sig ner skamset blir det bara misslyckat. Att be om ursäkt är det sämsta man kan göra.