Så valde vi - tre företag om sin hosting

Ludvig Isacsson, kommunikationsansvarig, Förenade Bolagen:
– Vi valde en flytt ut till molnet hos City Cloud för den stora flexibiliteten. I stället för hårdvara kan vi sätta upp virtuella maskiner som precis täcker vårt behov. Vi låg tidigare på ett traditionellt och mindre webbhotell som hade en del problem som drabbade vår verksamhet mycket negativt.
www.forenadebolagen.se

Benjamin Andréasson, fotograf:
– Vi valde Binero som webbhotell och dns-lösning. Vi utgick från att vi behövde en bra och smidig lösning för webbhotell där man inte behövde krångla för att få något att fungera, samtidigt som man kan göra mer avancerade inställningar vid behov. Det är lite det vi är ute efter, att det ska gå att ha en smidig och bra lösning på allt.
www.bybenjamin.se

Per Gårdehall, webbmaster, Svenska ­Institutet:
– Eftersom vi inte har egen­utvecklade system med en huvudsaklig målgrupp i Sverige såg vi bara fördelar med molnet. För oss var pris och Amazons servernärvaro i USA och i Kina avgörande. Vår arabiska Sverigesajt, ­Sweden.se/ar, är byggd i Wordpress och ­hostas hos Amazon. Vi är hittills nöjda och över­väger att använda lösningen för flera av våra webbar.
www.si.se

Läs mer:
Guide: 10 webbhotell som tar hand om din sajt
Guide: Så byter du webbhotell

Fakta

Molntjänster som Amazon. Erbjuder driftsäker hosting med servrar i ­andra världsdelar. Här kan du få hjälp att ha både ­e-post och drift av öppen källkods-cms som Wordpress och Joomla.

Kombination av tjän­ster. Lösningen är gratis, men det krävs att du är lite tekniskt lagd. Det finns en uppsjö av gratistjänster att kombinera såsom Dropbox där du kan lagra filer och Wordpress.com eller Tumblr för din hemsida och blogg. För ­e-post fungerar bland ­annat Google Apps som en alternativ, om än lite begränsad, lösning.