En av de största trösklarna för att handla kläder på nätet är svårigheten att veta hur plaggen kommer att sitta. Virtusize utgår från idén om ett virtuellt provrum som jämför måtten på de favoritplagg du redan har med de kläder du funderar på att köpa.

Tjänsten utgår alltså inte från kroppen utan snarare från vilka kläder som du tycker passar just din kropp. Bakom Virtusize finns fem grundare som tillsammans har bred erfarenhet från programutveckling inom bankvärlden och den kommersiella fastighetsmarknaden.

I dag finns ­Virtusize på 15 e-handelssajter, bland annat på Nelly.com. Målet är att bli ett ­Paypal för storlek och passform och enligt företagets egen statistik minskar de ­returer som beror på fel storlek med 50 procent för de e-handlare som använder Virtusize. Inom det närmaste året satsar bolaget på att etablera sig i Storbritannien, Tyskland och USA.

I början av 2012 tog de in riskkapital från en blandning av ­professionella aktörer och privatpersoner.

Läs om hur vi bedömer och se resten av listan här:
Sveriges hetaste entreprenörer 2012

Fakta

Vad: Virtuellt provrum som ­utgår från måtten på dina ­favoritplagg och jämför det med butikens kläder.
Startades: 2010.
Anställda: 8.
Ort: Stockholm.
Ägare: Grundarna är tillsammans majoritetsägare. Tidigare i år tog företaget in kapital från både riskkapitalbolag och privata investerare.