Alicia Keys har använt Pinterest för att marknadsföra sitt nya album. Hon har skapat ett board för låten New Day med bilder från saker eller platser som inspirerat henne att skriva låten.

– Det är ett bra sätt för artister att nå ut till sina fans, säger Jess Loren.

Jess Loren har skrivit en bok om hur du kan använda Pinterest i dina affärer. Instagram, Flickr och Pinterest är alla tre exempel på bildbaserade tjänster som fått stort genomslag och som Jess Loren rekommenderar en närvaro på. När du ska kommunicera med bilder måste du tänka på tonalitet och att det finns en konsekvent ton i alla sociala medier.

Bra bildinnehåll som ofta får spridning är till exempel infografik som visar statistik och intressanta siffror.

– Infografer är kungen av grafik i sociala medier, säger Jess Loren.

Ett annat sätt är att visa bilder från arbetsplatsen som visar upp en mänsklig sida av företagets anställda.

– Om du har en produktbaserad verksamhet så är det bra att koppla de produktbilder du lägger upp till ett sammanhang. Microsoft skapade en board på Pinterest med bilder från företagets historia.

Det är viktigt att följa upp responsen på de bilder du publicerar i flera sociala medier och också se till att de följer samma tema överallt enligt Jess Loren. Oreo cookies var snabba på att göra en annons under strömavbrottet som inträffade under årets Super bowl-match i USA. Det visade bildens styrka i sociala medier.

– Under strömavbrottet spred de en bild där det stod "you can still dunk in the dark" som fick en enorm spridning.

Jess Loren uppmanade även till försiktighet när det gäller att hoppa på trender som The Harlem Shake och annat. Det finns en risk att man uppfattas som mossig om man gör det för sent.

Hon tipsar om Rebelmouse som är en tjänst som håller koll på det du publicerar i sociala medier och skapar ett flöde som du kan integrera på sin sajt. Det skapar en visuell bild av innehållet från flera källor.

– Det bästa av allt när det gäller tillgång till bilder är att ta dem själv.

Jess Loren tror starkt på bildens ökade betydelse i sociala medier de kommande åren. Det här är hennes första besök i Sverige och hon är imponerad över nivån på den tekniska utvecklingen.

– Allt är digitalt här.