Nelly.se lanserades 2003 och sysselsatte fyra personer, inklusive Jarno Vanhatapios mamma.

– Ingen kunde sätta upp skylten "din mamma jobbar inte här". Det har hänt mycket sen dess. I dag är omsättningen 860 miljoner och vi har över 100 miljoner besök per år. Tillväxten har varit rätt bra de senaste åtta åren.

Nelly växte 4 000 procent på fyra år och det kändes nästan som en it-bubbla enligt Jarno. Han tycker också att det är viktigt att anställa likasinnade som kan fungera både på jobbet och privat.

– Jag gjorde ett test i tidningen Chef om chefen var en psykopat, och jag fick nio av tio. Antingen var du skit i min bok eller så var du världens bästa. Jag fick folk att jobba över utan övertidsersättning och de gav allt, medan andra personer aldrig fick en chans. Det ångrar jag.

Det Jarno Vanhatapio också ångrar är att han inte anställde fler programmerare från början, även om han inte tycker att de får styra företaget för mycket. Även sociala medier-strategin kunde varit mer offensiv.

– Jag ångrade jättemycket att vi inte jobbade hårdare i sociala medier. Vi har 400 000 likes på Facebook och är större än Liseberg, men jag ångrar ändå att vi inte satsade ännu mer i början.

Outsourcing är svårt enligt Jan Vanhatapio. Nelly ville outsourca sitt lager och hade två olika externa leverantörer inom två år, men det fungerade inte och nu har Nelly tagit tillbaka lagerverksamheten inhouse efter det dyrköpta misstaget.

– Jag har drivit Nelly med lönsamhet i alla år men förra året var det inte lönsamt.

Näst på tur för Jarno Vanhatapio står en egen e-handelsstartup.

– Jag har förstått att många blir väldigt begränsade av sina leverantörer. Man väljer ett system och blir fast med det. Jag vill bygga en plattform där man får en mycket enklare väg fram till den första miljarden. Branschen går så otroligt fort och jag tror inte man ska jobba med generalister. Jag tror inte att det finns någon som gör affärssystem, lagerhanteringssystem och transportsystem riktigt bra. Jag kommer bara jobba med de bästa inom varje område genom open source och api:er.

Jarno Vanhatapio jobbar med flera olika företag som han handplockat som leverantörer.

– Jag kommer aldrig jobba med generalister igen, bara specialister.