Vem är du?
– Jag heter Mårten Skånman och är ansvarig för pr och sociala medier på spelbolaget Paf, Play among friends. Innan det jobbade jag med samma sak på Lantmännen, jag har stort intresse för matbranschen och matbloggar lite vid sidan av. Jag har genom åren arbetat med lite allt möjligt, bland annat journalistik och service. Förhoppningsvis har jag plockat upp något på vägen som är värdefullt att dela med sig av.

Vilka trender ser du inom marknadsföring?
– Att innehållet blir viktigare och viktigare, och att företag börjar inse att det användargenererade innehållet är något som måste revideras och modereras. Det blir för stökigt att bara lägga ut mängder med användargenererat innehåll, det gäller att hitta rätt i bruset. Annars bryr jag mig inte så mycket om trender hit och dit, grejen med social kommunikation är, och har alltid varit, att skapa bra, kul och relevant innehåll som folk vill sprida.

Går det att påverka vad som sägs om ens företag i sociala medier?
– Du kan påverka vad som sägs genom att agera på ett bra och trevligt sätt. Beter du dig och bemöter folk som du skulle gjort i verkliga livet, då får du positiva saker tillbaka. Det är rätt enkelt egentligen. Det här med att försöka styra konversationer, det tror jag inte alls på.

Du inledde din vecka på Loggen med ett Youtube-intro, arbetar Paf mycket med film?
– Inte så mycket på Paf faktiskt, men det är mer nu än vad det var för fyra-fem år sedan. Men visst finns det en trend med rörlig bild. Jag tror dock att det fortfarande finns en liten teknisk tröskel att ta sig över innan film verkligen kommer explodera. Så fort det blir enklare och man lätt kan få bra kvalité, då kommer det att finnas play-kanaler på de flesta sajter.

Ser du någon problematik med att jobba för ett spelbolag?
– Jo visst är det så, och det finns en baksida med spelbranschen som gör att man måste ansvar för sina kunder. Där jobbar vi jättemycket med en rad olika verktyg för att folk inte ska råka illa ut. Vi är ägda av åländska staten och allt överskott går till välgörande ändamål, och det konceptet tilltalar mig. Jag hade inte kunnat jobba för ett annat spelbolag.


Läs mer om Mårtens arbetsvecka och hans tankar kring kommunikation på Loggenbloggen.se.