Skanova kommer att öka räckvidden för adsl från 4,5 till 5,5 kilometer ledningsvägen från en utbyggd telestation efter att ha genomfört lyckade tester. Det innebär att ytterligare 170 000 hushåll kommer att kunna erbjudas adsl-uppkoppling med upp till 0,5 Mbit/s hastighet.

Adsl-operatörer kommer att kunna beställa de nya anslutningarna från den 15 april med hastigheten 0,5 Mbit/s och från mitten av maj kommer den nya räckvidden även att omfatta adsl med 0,25 Mbit/s.

- Det viktigaste för Skanova är att säkerställa kvaliteten till våra kunder och våra kunders kunder och det vet vi efter ett noggrant valideringsarbete att vi kan göra. Jag tycker det är oerhört glädjande att vi nu kan erbjuda dessa populära tjänster till så här många ytterligare hushåll och företag, säger Susanne Jacobsson, Skanova.

I förra veckan meddelade TeliaSonera att 104 telestationer i södra och mellersta Sverige ska byggas ut och ges adsl-kapacitet. Sammantaget med den nya räckvidden innebär det att ungefär 270 000 nya hushåll och företag i Sverige snart kommer att ha tillgång till adsl.

Källa: TeliaSonera