Redan i juni kan 200 000 stockholmare ansluta sig till deras vdsl-tjänst. Under sensommaren ska utbyggnaden fortsätta i Göteborg, Malmö och Uppsala. I höst kommer ytterligare orter att anslutas till deras vdsl-tjänst och totalt handlar det om 400 000 villor och radhus som kommer att kunna ansluta sig till Bredbandsbolaget. Tjänsten ger förutom 10 Mbit/s nedströms hela 9 Mbit/s i uppströms.

- Tack vare den här tekniken kan vi erbjuda vår kraftiga bredbandsuppkoppling till betydligt fler hushåll. Vi kan dessutom koppla upp villor och radhus där vår fiberanslutning blir för dyr att koppla in, säger Peder Ramel, vd för Bredbandsbolaget.
Priset på Bredbandsbolagets vdsl-tjänst är mycket konkurrenskraftigt med en månadsavgift på 399 kronor och 1995 kronor i anslutningsavgift inklusiva modem. Jämför det med Bostreams vdsl-tjänst på 8 Mbit/s som kostar 1249 kronor i månaden samt 4995 i anslutningsavgift. Inte heller Telias 2-megabittjänst för 475 kronor i månaden har något att sätta emot.

Vdsl utnyttjar på samma sätt som adsl telefontråden från hemmet till telestationen för snabb datakommunikation och faktumet att själva telefonen bara utnyttjar en bråkdel av telefontrådens kapacitet. Vdsl utnyttjar dock ett högre frekvensområde än adsl på de bärvågor som överför datainformation.
Från telestationerna ska datakommunikationen ske i Bredbandsbolagets egna fibernät.